MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Dulciuri- RALUCA

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:45 am

Admin a scris:
baclava

Ingrediente
Mod de preparare
300g nuci 2 lingurite scortisoara 2 foietaj de 275g fiecare pentru sirop 400ml apa 250g zahar 300g miere 2 fiole esente de rom Mod de preparare: se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza dupa ce s-a rulat taiem produsu obtinut in bucati mici si le punem in tava de dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min dupa care pregatim siropul: punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom punem siropul peste bucatile de baglava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min se serveste rece ,cu siropul peste ea care nu a fost absorbit de foi pofta buna!!!

Admin a scris:
Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Ingrediente
Mod de preparare
Un blat simplu poate deveni un delicios desert cu nuca de cocos, frisca, ciocolata si capsuni.

Pentru blat:
200g unt inmuiat
350 g zahar tos
400g faina
100g nuca de cocos
1 praf de copt
6 oua
6 linguri de lapte

Pentru umplutura:

200g ciocolata alba,
1 kg frisca nebatuta (cu 29-35% continut in grasimi)
100g ciocolata de menaj, neagra
500g capsuni


1. Preincalziti cuptorul. Ungeti si tapetati o tava rotunda, adanca cu diametrul de 23 cm.
2. Puneti toate ingredientele pentru blat intr-un castron incapator si amestecati aproximativ.2 min, pana se omogenizeaza .Rasturnati amestecul in tava pregatita si nivelati suprafata. Coaceti timp de 30-40 min sau pana cand prajitura se desprinde de pe margini.
3. Lasati sa se raceasca in tava.Taiati blatul racit in trei felii.
4. Pentru umplutura: puneti ciocolata alba intr-un castron deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasati sa se topeasca. Raciti usor. Ciocolata neagra o dati pe razatoare. Bateti frisca pana se intareste usor, apoi turnati-o, amestecand, in ciocolata alba topita. Incorporati apoi ciocolata neagra data pe razatoare.

5. Intindeti crema impartita in trei, peste foile de blat

6. Taiati capsunile , pe lungime si aranjati-le in cercuri care se suprapun partial. Doua sau trei capsuni le taiati in jumatati si le asezati in centru prajiturii.
7. Se lasa la rece pana a doua zi.

Pofta mare!

Va prezint doua moduri de aranjare a capsunilor.

Admin a scris:
Babà al rum



Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata. Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut numai patru pentru ca stiam ca daca fac mai multe nu ma pot abtine sa nu mananc si in timpul zilei. Asa ca avem micul dejun asigurat in acest weekend.

Ingrediente pentru 4 babà:
150 gr faina
2 oua intregi
1 galbenus
110 gr ulei
1 lingurita zahar
7 gr drojdie uscata
Sirop:
300 gr apa
250 gr zahar
rom cat doriti (se pune 1 paharel dar puteti pune mai mult sau mai putin)

Aluatul se face extrem de simplu. Mixam uleiul cu zaharul dupa care adaugam cele 2 oua pe rand si galbenusul. Mixam pana sunt inglobate bine si apoi adaugam treptat faina amestecata cu drojdia. Obtinem un aluat lipicios,



pe care il impartim in bilute egale (eu am gresit aici si nu le-am impartit egal). Va puteti unge mainile cu putin ulei ca sa va fie mai usor de manevrat aluatul.

Punem fiecare biluta in formele de babà tapetate cu unt si faina,



si le lasam sa creasca pana ajung aproape de margine,



le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20-25 minute, pana se rumenesc la suprafata,



le scoatem din forme dupa ce s-au racorit putin,



si le lasam sa se raceasca complet.

Pentru sirop amestecam apa cu zaharul si lasam sa fiarba 15 minute dupa care stingem focul, adugam romul si lasam siropul sa se raceasca. NU trebuie sa fie rece complet ci usor caldut. Incercati sa puneti o picatura de sirop pe mana si daca il simtiti lejer mai cald decat mana voastra atunci e gata.

Bagam toate cele 4 babà in sirop si le intoarcem pe toate partile pana absorb aproape tot siropul,



Cam in 15 minute sunt gata insiropate.

Le taiem pe lungime, le umplem cu frisca, le lipim si le servim cu sirop de visine si visine sau cu fructe proaspete sau chiar simple. Sunt delicioase oricum.

POFTA BUNA!!!!!!!!!!!!!

http://www.gustos.ro

Admin a scris:
WAFFE CU PERE CARAMELIZATE

INGREDIENTE

Aluat:
2 oua
100 g zahar
150 ml lapte
3 linguri unt
1 lingurita praf de copt
faina cat sa obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite
Pere caramelizate:
2 pere
100 g zahar brun
50 g unt
50 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE

Aluat:ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min.
Pere caramelizate:zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca energic;se adauga si frisca lichida si se mai tine 5 minute pe foc mic.Perele se curata de coaja si se taie cubulete;se amesteca cu,caramelul racit.



Admin a scris:
Reteta bunicii-Placinta cu dovleac si nuci

Ingrediente:
un dovleac mediu
200 g unt
3 oua
200 g iaurt
100 g smantana
600 g faina
250 g zahar
1 lingura rasa bicarbonat de amoniu
200 g nuci
zahar pudra
Untul se freaca spuma cu zaharul.
Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana.Se
adauga bicarbonatul de amoniu si faina in ploaie si se omogenizeaza
foarte bine. La final se bat albusele spuma, si se adauga peste
compozitia de mai sus, amestecandu-se bine .Se curata dovleacul se
rade si se amesteca cu putin zahar -apoi se caleste, se lasa putin la
racit dupa care, intr-o tava in care s-a asezat o foaie de pergament, se
intinde 2/3 din aluat, se pune compozitia de dovleac apoi se pun nucile
coapte zdrobite, iar peste nuci se intinde restul aluatului.Se pune la cuptorul usor incalzit (de vreo 10 min), la foc mediu si se coace pentru aproximativ 40 minuteDupa ce este scoasa si lasata putin la racit, se pudreaza cu zahar pudra,si se portioneaza.POFTA BUNA !

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
cry2000
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:48 am

mama ralu ce de retete ,dar acum sa le faci si poze flower
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:49 am

Admin a scris:
o reteta super buna
6 oua
100 gr nuca de cocos,
6 linguri ulei,
1 cana zahar,
vanilie,
1 lingurita amoniac stins in otet,
1 cana faina
albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia
galbenusurile se amesteca cu uleiulsi un praf de sare,dupa care le torni peste albus
se pune amoniacul si faina peste ele ,apoi se baga la cuptor.
SIROPUL
1 cana zahar
2 cani apa
3 linguri cacao
le amesteci toate si le pui pe foc sa se topeasca zaharul.
cand se scoate prajitura din cuptor se lasa sa se raceasca,apoi se toarna siropul,dupa care se taie si se da prin nuca de cocos.
eu le tai in forma de romb ca sunt mai aspectuase

reteta de ciocolata care nu pare dificil de facut
Timp de preparare:
40 min (complexitate medie)

Ingrediente:
150 gr. unt,
250 gr. lapte praf,
100 gr. cacao,
500 gr. zahar,
150 ml apa,
unt pentru tava,
vanilie,
alune (facultativ).

Mod de preparare: Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.

Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.

Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.

Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:56 am

Ingrediente



4 banane de dimensiuni medii, bine coapte, dar ferme, decojite si taiate pe lungime

2 linguri unt

1/4 ceasca zahar brun

1/2 - 1/3 kg inghetata de vanilie, moale

1 pana la 2 linguri rom



Mod de preparare:
Intr-un vas larg, topeste untul, la foc mic.
Adauga zaharul brun si amesteca pana cand acesta se topeste.
Adauga bananele si lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana se fragezesc, invartindu-le o singura data.
Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca inghetata de vanilie si romul.
Asaza bananele pe un platou si stropeste-le cu sosul de zahar brun.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:57 am

Ingrediente
Cacao 5 linguri
Faina 200 grame
Fructe Lamai
Lapte 1/2 cana
Margarina Unirea Original 250 grame
Nuca 100 grame
Oua 4 buc
Praf de copt 1 pachet
Zahar tos 500 grame



Mod de preparare
1. Zaharul cu margarina, doua linguri de cacao si laptele se pun pe foc mic. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri, restul de compozitie se raceste, apoi se adauga galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se aduga impreuna cu faina, praful de copt dizolvat in suc de lamaie si nucile macinate. Se pune la copt.
2. Cele 15 linguri de compozitie pastrate se pun pe foc si se mai adauga 50 de grame de cacao, se lasa pana da in 2-3 clocote.
3. Peste blat se toarna glazura si se lasa la

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:58 am

Piersecute

Ingrediente
Cacao 30 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 30 ml
Faina 500 grame
Gem 100 grame
Lapte 50 ml
Margarina Unirea pentru creme 100 grame
Oua 3 buc
Praf de copt 1 pachet
Ulei 100 ml
Zahar pudra 250 grame
Zahar tos 100 grame



Mod de preparare
1. Se freaca ouale cu zaharul pudra pana devin spuma, se adauga treptat uleiul, amestecandu-se continuu. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu putin ulei si se fac bilute din aluat. Se dau la copt 15 min la foc mic, fara a deschide aragazul in primele 10 minute.
2. Se freaca bine margarina titnuta la temperatura camerei. Se scobeste fiecare jumatate de persica cu ajutorul unui cutit ascutit, sfaramiturile rezultate se macina si se incorporeaza in margarina frecata spuma cu cacao, rom, gemul de piersici si lapte pentru o crema tare dar care nu e sfaramicoasa.
3. Se umplu jumatatile de piersicuta cu aceasta crema, se lipesc doua cate doua si se dau prin esenta colorata(de fistic sau trandafir) si apoi prin zahar tos.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 6:59 am

Prajitura cu crema de lapte


Ingrediente

Crema de lapte

2 l lapte de vaca
800 gr zahar
o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
un varf de cutit de sare


Blat
6 oua
250 gr zahar
125 ml lapte
300 gr faina
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie

Sirop
350 ml lapte
250 ml frisca lichida


Preparare crema de lapte
Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel. Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul, bicarbonatul si praful de sare. Se fierbe la foc mic amestecand constant in el. Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului. Se lasa sa se raceasca, dupa care poate fi folosit. Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic, la frigider.

Blatul
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat. Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele. Se amesteca cu o paleta de jos in sus, astfel incat albusul sa nu se lase. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.

Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece (blatul ramane in tava in care l-am copt... dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt).
Se lasa la rece, dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte. Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider... astfel prajitura e mult mai buna.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 7:00 am

Prajitura cu cirese - Bublanina


Autor: BUCATAR SUPEREVA februarie 2011









Aceasta prajitura cehoslovaca, numita Bublanina, variaza in functie de
sezon si de fructele care sunt disponibile. La textura se aseamana cu un

coffeecake probabil, care este uneori servit ca mic dejun. De obicei
fructele
utilizate sunt cirese, visine, prune, nectarine, caise, capsuni si
afine.








Ingrediente:

  • 1/2 ceasca unt, moale
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 3 oua separate, la temperatura camerei
  • 1 lingura lichior de migdale Amaretto sau altceva (optional)
  • 1/2 lingurita de sare
  • putina crema de tartar (un sfert de lingurita) - optional
  • 1 ceasca faina
  • 4 cesti sau 500g cirese spalate fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175 grade C si ungeti cu
unt o tava patrata de aproximativ 23cm/23cm (sau o alta dimensiune - dar nu mult
mai mica). Într-un castron mediu, bateti bine untul, zaharul si galbenusurile,
pana se transforma intr-o compozitie pufoasa. Apoi adaugati lichiorul si
sarea.

2. Intr-un alt castron, bateti albusurile cu
varful de crema de tartar pana se face spuma. Apoi alternativ, amestecati
albusurile spuma si faina în compozitia de unt.

3. Turnati aluatul rezultat in tava pregatita si
asezati uniform ciresele. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute sau pana
cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii va iesi curata. Dupa racire
prajitura se taie în 6 bucati egale. Se serveste pudrata cu zahar.

Va dorim Pofta Buna!
http://www.supereva.ro

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 7:03 am

Admin a scris:
Negresa cu nuci si ciocolata

reteta
Ingrediente
- 1 1/2 cana zahar
- 1 1/2 cana faina
- 1 cana de lapte
- 1 cana de ulei
- 3 oua
- 3-4 linguri de cacao
- 6 linguri de nuca macinata
- un plic de zahar vanilinat
- un plic de praf de copt
- putina sare

Mod de preparare.
Intr-un bol se amesteca zaharul + zaharul vanilinat + cacaua, apoi se adauga treptat laptele + uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se adauga ouale + faina + praful de copt amestecand continuu. Se adauga apoi nuca macinata.

Glazura
* 15 linguri apa
* 3 linguri zahar
* 3 linguri cacao
* 3 linguri margarina.

Glazura se intinde cand este calda peste negresa racorita.
Pofta buna !!!!!

cry2000 a scris:
super buna raluca si este si usor de facut

Admin a scris:
am gasito pe facebook in timp ce imi adaugam prietenii uuha ha
am vazut ca e usoara ,am furato iupi

cry2000 a scris:
:kiss1:

nicoletadina a scris:
acum sa o faceti fetelor

speranta a scris:
super usoara.ralu,dar cat o ti la cuptor ca nu scrie.doar bati alea toate si peurma????????????????????????????????ajutor da?.as face o azi???????????????????????????????????????????????eu stiam ca se face la cald nu stiu care parte astepti sa se raceasca etc.asta doar le bati pe toate si mai ce????????????????????????.hai s o fac pana plec.poop

cry2000 a scris:
speranta pai o incerci cu paiul dupa 20 min.si vezi daca mai trebuie lasata si eu pun glazura calda si iese

speranta a scris:
da cry ma gandeam eu. in week.poate fac de si astia ziceau iar chec.cand le casuna le casuna sa vad.e usoara reteta.saru mana poop

cry2000 a scris:
cred ca si eu o fac ori sambata ori duminica sa vad cum stau cu timpul

speranta a scris:
pupi si eu sa vad.timp ar fi.chef sa am mortala la cat ma freaca filip.si azi nu am facut teme si avem nu gluma.sa vad cum terminam.

cry2000 a scris:
] profesoara te faci daca nu cofetara

nicoletadina a scris:
sa mi spuneti daca va iese fetelor

cry2000 a scris:
iti spun nico si fac si o pozica

speranta a scris:
gata fete am facut e la cuptor am gustat din compozitie mamama.fac poza dupa. dar ceva. am bagat toate la un loc nu pe rand si le mestecai si gata. am facut glazura dr oetker ca nu am unt si mie lene sa ies asa ca fac cu ce am in casa nare ce sa iasa rau cu alt fel de glazura.si ornez cu nuca cocos.pofta buna poop multam ralu poop

nicoletadina a scris:
ok speranta

cry2000 a scris:
gata speranta sa ne spui cum a iesit

speranta a scris:
imbratisare ,nic.da normal cry rosit uuha ha uuha ha uuha ha uuha ha

nicoletadina a scris:
dar sa ne si dai sa gustam

speranta a scris:
normal nic.tineti geamurile deschise ca va arunc uuha ha imbratisare

cry2000 a scris:
sa-mi spui cand arunci ca sa nu tin mult geamul deschis ca la noi e frig rau

speranta a scris:
ok cry.ce te aierisesti uuha ha uuha ha imbratisare acum se unfla o gramada dar se misca. mai are de stat si peurma o incerc.poop



frige.astept sa mai raceasca s o scot ca m am fript.miroase marfa.acum la gust sa vedem uuha ha

______________


Ultima editare efectuata de catre Ralu in Sam Sept 22, 2012 7:26 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Vin Mar 18, 2011 7:20 am

super ralu bv. dar nu stiu dece a iesit asa intunecata poza. cred ca unde i neagra ia. saru mana poop sa fi iubita si acum la treaba de iesit a iesit super de super zau fimea nu ma crezut ca am facut o eu
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Sam Sept 22, 2012 7:27 am

:ihihihihi: :ihihihihi: :ihihihihi: :ihihihihi: acum am vazut ce tia iesit speranta :mortala:

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   Sam Sept 22, 2012 6:38 pm

ahahahah nimic nu se vede))))))))am si uitat de ea
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Dulciuri- RALUCA   

Sus In jos
 
Dulciuri- RALUCA
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» La multi ani, Raluca!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: DULCIURI-
Mergi direct la: