MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Retetele mele pe baza de carne

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 40
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Retetele mele pe baza de carne    Mier Mar 23, 2011 11:05 pm

Supa mexicana

Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama.

Ingrediente pentru 1 portie: 1 ceasca de orez cu bobul lung, 1 lingura ulei de gatit, 1 ceasca de rosii taiate, 1/2 ceasca ceapa taiata fin, 1/4 lingurita de chili pudra, 2 catei usturoi pasati, 2 si 1/2ceasca supa de pui strecurata, 2 linguri de patrunjel tocat, 1 si 1/2 cesti carne de pui, vita sau porc fiarta si 1/2 ceasca mazare congelata sau proaspata.

Preparare :
- se caleste orezul cu ulei pentru 2-3 minute, pana devine maroniu, apoi se adauga rosii, ceapa, chili si usturoi si se amesteca inca 1 minut

- totul se amesteca cu supa de pui si cu patrunjelul si se fierbe cam 20 minute pana se umfla orezul

- se adauga carnea de porc, pui sau vita deja fiarta.

Daca veti respecta reteta veti gati o mancare delicioasa.


Supa de calamar


Ingrediente

150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).



Mod de preparare

Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste fierte cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de un minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cand incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si doi catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa pana incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boia de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul.

Se amesteca bine timp de un minut (pana devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si un catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate, midiile si stridiile si se mai lasa inca 5 minute.

Mod de servire
Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in paellera doua minute si apoi se serveste.



gradinamea.ro

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
 
Retetele mele pe baza de carne
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Paste fericit dragele mele !

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI-
Mergi direct la: