MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Piftie de porc (răcitură

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Piftie de porc (răcitură   Dum Noi 07, 2010 8:53 am


Piftie de porc (răcitură)

Cantităţi: 4 picioare porc, 1 rasol, 2 urechi porc, 200 g şorici, 6 l apă; 2 cepe, 1 morcov(mic), 1 păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel, 3 căpăţâni usturoi, 1 ardei, 5-6 boabe piper, sare
Picioarele, urechile şi şoricul se opăresc, se pârlesc, se rad cu cuţitul şi se spală în mai multe ape călduţe până rămân perfect curate. Se pun la fiert, împreună cu rasolul, în apă rece sau sare. Când apa dă în clocot, se strânge cu atenţie spuma care se ridică deasupra. Se adaugă zarzavaturile întregi, boabele de piper şi o căpăţână de usturoi întreagă, cu mustăţile tăiate şi bine spălată. Se fierbe la foc foarte domol, fără să se mai adauge apă până când carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia îşi pierde transparenţa.
Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că piftia a căpătat consistenţa necesară pentru a se coagula. Pentru mai multă siguranţă, se pun totuşi câteva picături de lichid pe o farfurioară care se dă la rece. Dacă zeama se întăreşte, înseamnă că se poate opri focul; dacă nu, se continuă fierberea, tot la foc foarte încet, până când picăturile de lichid se coagulează la rece.
Când este gata, se dă la rece până a doua zi, când se degresează luând de deasupra, cu lingura, stratul de grăsime indigest şi neaspectuos. Se încălzeşte până ce se lichefiază, se scot bucăţile de carne, se dezosează şi se aşează pe fundul unor vase adânci (tăvi smălţuite, castroane de sticlă sau de ceramică, farfurii adânci). Deasupra se toarnaă zeama de carne trecută printr-o strecurătoare deasă.
Când e aproape rece, se adaugă o căpăţână sau două (după gust) de usturoi pisat. Se dă totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afară, în ger, ca să nu îngheţe).
Piftia se serveşte tăiată în cuburi de mărime potrivită, cu murături, cu lămâie sau cu muştar.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Piftie de porc (răcitură   Lun Noi 08, 2010 7:28 pm

ce imi place piftia iamiiiiiiiiiii
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
jolinutza
Prietena de Elita

avatar

Varsta : 30
Localizare : RESITA

MesajSubiect: Re: Piftie de porc (răcitură   Vin Dec 10, 2010 7:47 am

si eu voi face cu siguranta piftie,sunt inebunita dupa piftii!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
carmen
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Piftie de porc (răcitură   Joi Dec 16, 2010 5:48 am

anul asta m-am decis sa fac si eu prima oara piftie ca nu am facut niciodata pana acum.

Dar la retata ta ralu cica se strecoara zeama aia de 9 ori ca sa fie limpede limpede.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Piftie de porc (răcitură   Vin Dec 17, 2010 11:53 pm

spor la treaba carmen
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Piftie de porc (răcitură   

Sus In jos
 
Piftie de porc (răcitură
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI :: RETETE DE CRACIUN-
Mergi direct la: