MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Sarmale

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 40
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Sarmale   Dum Noi 07, 2010 8:54 am


Sarmale

Se fac sarmale în toate regiunile, iar renumele lor a depăşit demult graniţele ţării.
Cantităţi: 2 verze murate mijlocii, 200 g costiţă afumată sau kaizer, şorici, 100 ml suc de roşii, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin sau sămânţă de mărar
UMPLUTURA : 500 g carne de porc, 200 g slănină, 5 cepe, 100 g orez, piper, sare, 1 lingură untură
Se trece carnea prin maşina de tocat şi se adaugă slănina tăiată în cubuleţe mici, ceapă călită în untură, orezul ales şi spălat. Se potriveşte totul de sare şi piper şi se amestecă până la omogenizarea compoziţiei.
Foile de varză se desprind de pe cotor şi se taie în doua, eliminând partea tare din mijloc. Dacă sunt prea acre sau prea sărate se ţin o jumătate de oră în apă rece. Foile foarte mari se taie în mai multe bucăţi aproximativ egale. Mijlocul verzei nu mai are foi bune de umplut. Acestea se toacă mărunt şi se pun pe fundul vasului în care se fierb sarmalele, împreună cu bucăţile de kaizer şi şorici.
Umplutura se pune pe foaia de varza în cantitate potrivită: nici prea multă, ca să nu se desfacă la fiert, nici prea puţină, ca să nu fie în mijlocul ruloului în interior şi se aşează sarmalele una lângă alta, fără a lăsa spaţiu între ele, în straturi. Între straturi se presără varză tocată, se pun boabe de piper, foi de dafin sau sămânţă de mărar. Deasupra se aşează, ca şi la fund, un strat mai gros de mărar. Se umple oala cu apă fierbinte şi se dă la foc domol, de preferinţă nu direct pe flacără.
Vasul în care fierb sarmalele trebuie să fie încăpător, în aşa fel încât, după ce s-a pus ultimul strat de varză, să mai rămână puţin spaţiu, fiindcă sarmalele se umflă la fiert în prima jumătate de oră. După ce au dat în fiert, se adaugă sucul de roşii (sau pastă de tomate diluată cu puţină apă caldă). Sarmalele se dau apoi la cuptor, unde sunt lăsate la foc moale câteva ore, până scade zeama.
Se servesc fierbinţi, cu mămăliguţă caldă şi eventual cu smântână sau iaurt, între gustări şi friptură. Se pot decora doar cu ardei iuţi întregi şi cu mărar verde tocat mărunt.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
jolinutza
Prietena de Elita

avatar

Varsta : 30
Localizare : RESITA

MesajSubiect: Re: Sarmale   Vin Dec 10, 2010 7:51 am

nu ma omor dupa sarmale,dar cu smantana si mamaliguta,si mai ales facute de mamaia mea,hmm,mie pofta!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Sarmale   Vin Dec 17, 2010 11:54 pm

imi face mama
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Sarmale   Sam Dec 18, 2010 6:31 am

super nico.eu nu am asa ca mi fac pupi tot la fel fac si eu.doar ca fac dintr o varza ca a2a zi nu mai manca nici tata mare.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Sarmale   Sam Dec 18, 2010 7:50 pm

mor de pofta na na na
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Sarmale   Sam Dec 18, 2010 8:18 pm

si eu,imi ploua in gura de abia astept hohoho
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Sarmale   Sam Dec 18, 2010 8:36 pm

acum vine craciunul na na na
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Sarmale   Sam Dec 18, 2010 8:43 pm

dap,de abia asteptam. copiii vor sa faca fursecurile ca am gasit pe un sait ceva fain si gustos,le am luat forme si sa faca eu fac restu.doar sa vina sapt.sa ne apucam hihihihi pooop
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Sarmale   Lun Dec 20, 2010 9:00 pm

eu voi face sarmale in frunza de vita de anul nou cred.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
speranta
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Sarmale   Mar Dec 21, 2010 2:35 am

eu de revelion nu prea fac sarmale ca suntem satui. acum sa vedem ce vor si anu asta.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
lica.irina
Prietena de Elita

avatar

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Sarmale   Mar Dec 21, 2010 6:30 am

nici eu nu fac sarmale de revelion, ca fac de Craciun si este prea repede sa mai fac si de revelion.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Sarmale   Vin Dec 24, 2010 7:28 pm

eu daca vrea sotul fac in frunze de vita daca nu nu
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Sarmale   

Sus In jos
 
Sarmale
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI :: RETETE DE CRACIUN-
Mergi direct la: