MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Torturi

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Torturi   Joi Feb 10, 2011 5:31 am

Raluca a scris:
Tort cu crema de lamaie

INGREDIENTE:

BLAT:
16-18 piscoturi; 150 g unt sau margarina; 100 g stafide; 100 g zahar; coaja rasa de lamaie;

CREMA LAMAIE:
3 pliculete budinca lamaie; 300 ml lapte; 200 g zahar tos; esenta lamaie; 10 cubulete ananas; coaja rasa de lamaie; 1 plic gelatina; 200 g frisca Meggle;

ORNARE:
2-3 lamai; 1 plic jelee; 100 g zahar tos.

PREGATIRE:

BLAT:
Piscoturile se sfarama marunt si se amesteca cu margarina,zaharul,stafidele si coaja de lamaie rasa.

CREMA DE LAMAIE:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul tos si se dizolva bine cu 2-3 linguri de lapte.
Se pune la incalzit restul de lapte,iar cand a inceput sa fiarba se pune praful de budica dizolvat.
Se amesteca sa nu faca cocoloase,iar cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se raceste.
Gelatina se dizolva cu putin suc de la ananas si se pune bain-marie.
Aproape cand s-a intarit,se rastoarna peste crema de budinca si se amesteca bine.se adauga esenta si coaja de lamaie.
Frisca se bate bine,se adauga intaritorul de frisca si se rastoarna peste crema de lamaie.
Bucatelele de ananas se taie mai mici si se pun in crema.
Se amesteca bine.
Lamaile se taie felii,iar cotoarele ce raman se storc.
Jeleul se amesteca cu putinul suc si zaharul si se pune bain-marie.
La nevoie mai adaugam suc de lamaie.

ANSAMBLARE:

Se ia o forma de tort,cu peretii detasabili,se unge cu margarina,iar pe fundul formei se pune compozitia de blat.
Peste compozitia de blat se rastoarna crema de lamaie.
Se niveleaza si se tine la frigider 30 min.
Pentru ca am batut mai multa frisca,dupa ce am scos de la frigider,am mai adaugat un strat de frisca.
Deasupra stratului de frisca am asezat feliile de lamaie si apoi am turnat jeleul deasupra.
Se tine la frigider 2 ore.
Se scoate peretele detasabil de la forma si se portioneaza.
Serviti cu placere!

Raluca a scris:
Tort de iaurt


Ingrediente
Mod de preparare
1 iaurt de fructe de 500 ml
- 12 linguri zahar
- 2 compoturi de fructe (800ml)
- 3 pliculete de gelatina alimentara Dr Qetqer
- 500 ml frisca sau crema de patisserie Meglee
- 2 foi blat de tort din comert sau 2 rulade din comert
- fructe proaspete (kiwi, portocala, piersici, cirese, etc) sau chiar dulceata
Iaurtul cu cele 12 linguri de zahar se amesteca bine intr-un castronel. Fructele din compot se taie mai marunt si zeama se pune intr-o cana de 300 ml, se amesteca cu un pliculet de gelatina si se incalzeste pana se dizolva gelatina, in cuptorul cu microunde. ATENTIE! Sa nu fiarba!
Intr-o cutie rotunda de plastic sau oala cu diametrul cat blatul se aseaza fructe curatate si taiate rondele sau felii (se aseaza dupa preferinte) si peste, se toarna incet cana de compot cu gelatina dizolvata. Imbracam forma in ceolofan sau folie de aluminiu.
Se lasa sa se intareasca cca jumatate de ora la rece Intr-un castron mai mare se pune frisca si se bate bine pana se intareste.
Se adauga iaurtul amestecat cu zaharul si celelalte 2 pliculete de gelatina dizolvate in cealalta zeama de la celalalt compot si incalzita tare, se amesteca bine de jos in sus pana se incorporeaza tot bine.
Peste fructele gelatinate se aseaza jumatate din compozitie si jumatate din fructele taiate din compot,apoi se aseaza primul blat de tort sau felii de rulada si se apasa putin.
Se repeta operatiunea, la urma sa ramana blatul sus.
Se pune in frigider pana a doua zi.
Se rastoarna tortul pe o tava si se orneaza cu frisca.


bucataria.net

Raluca a scris:
Tort Mascarpone

Ingrediente
Mod de preparare
Ingrediente pentru blat:

* 6 oua
* 250 g zahar tos
* 250 g faina
* 1/4 lingurita praf de copt
* 1/4 lingurita sare
* 150 g unt nesarat, topit si racit
* 1 lingurita extract de vanilie
* 2 linguri de zahar topit pe foc in 2 linguri de apa, pentru sirop

Ingrediente pentru crema :

* 150 g ciocolata alba, facuta bucati
* 150 g ciocolata neagra, facuta bucati
* 3 galbenusuri
* 150 g zahar
* 60 g brandy (coniac)
* 3 linguri vin alb
* 300 g branza mascarpone (sau 2 cutii)
* 100 g alune sau migdale sau alune de padure pentru ornat

INSTRUCTIUNI:

Blatul:

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici hartia si nici forma.
2. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da, 15!) pana cand isi tripleaza volumul si spuma ramane ferma pe tel.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Trece-le printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase. Adauga-le in oua si amesteca cu mixerul la nivel mediu- mic, pentru 30 secunde. Amesteca untul cu vanilia si adauga in amestec la fel cum ai adaugat faina.
4. Pune amestecul in forma si coace 30- 40 minute. Ca sa vezi daca blatul e copt baga o scobitoare in mijloc. Daca ea iese curata, inseamna ca e gata. Daca pe scobitoare ramane coca, mai lasa 5 minute si incearca din nou.
5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 5 minute, dupa care scoate-l din forma si lasa-l sa se raceasca pe un gratar (metalic sau din lemn).
6. Scobeste din mijlocul blatului, ca sa faci loc pentru crema. Ai grija sa lasi marginile inalte, ca sa nu curga crema. Unge cu sirop blatul

Crema:

Topeste ciocolata alba si neagra in castroane separate, la baia de abur
Bate galbenusurile impreuna cu zahar, brandy si vin la abur (deasupra unei craticioare in care fierbe apa) pana cand are consistenta unei smantani mai groase.
Imparte in mod egal in cele doua castroane cu ciocolata.
In ciocolata inca calda imparte mascarpone in mod egal (eu am pus mai mult in crema neagra!) si amesteca bine. Mascarpone trebuie sa se incorpereze uniform, sa nu mai fie cocoloase. Daca nu reusesti, pune castronul putin pe aburi si amesteca incet. Crema va deveni fina. Lasa la racit, apoi la frigider pana se intareste putin (20 min).
# Cu lingura pune globuri din fiecare crema alternativ, pe blat. Cu ajutorul unei scobitori uneste-le si fa forme geometrice. Unge cu crema exteriorul blatului si orneaza cu alune prajite uscat (fara ulei) si sfaramate putin. Lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a-l servi.
Pentru imagini incearca aici http://brindusascheaua.blogspot.com/

Raluca a scris:
TORT CU SORICEI

Ingrediente:
Pentru blat
1 iaurt simplu
6 oua
6 linguri de zahar
9 linguri de faina
cateva picaturi esenta de vanilie
o nuca de unt
1 pliculet praf de copt
2 patratele de ciocolata
3 linguri de cacao pudra
miezul de la 3 nuci pisat
Pentru crema
1 cutie crema de branza cu smantana
praf scortisoara
1 lingura zahar pudra
2 linguri zahar normal
2 felii dovleac copt (miezul)
1 cescuta suc de morcov
Pentru decor
1 cutiuta crema de ciocolata cu alune
fulgi de cereale cu cacao
bobite de afine sau strugure negru
bucatele de jeleuri cu fructe
6 eugenii
1 /2 tableta ciocolata toffee
Mod de preparare:
Se mixeaza bine ingredientele pentru blat, adaugand ultima data faina amestecata cu praful de copt si cacaoa pudra. Apoi se toarna intr-un vas de sufleu si se da la cuptorul incins cam 25 de minute, la mijloc, la foc mediu. Apoi se testeaza sa fie copt, se lasa sa se raceasca si cand s-a racit se taie in 2 discuri si se da deoparte. Vasul de sufleu in care am copt blatul se curata si se acopera cu folie alimentara. Se aseaza apoi primul blat pe fundul vasului.
Pregatim crema cu dovleac, amestecand crema de branza cu piureul din miezul de dovleac copt, cu praful de scortisoara si cu zaharul. Separat, se pregateste gelatina, inmuiata in putina apa timp de 10 minute, dupa care se fierbe pe foc, impreuna cu sucul de morcov, pana da un clocot. Se ia de pe foc si se da la rece sa, se raceasca, si cand e usor inchegata se amesteca cu crema noastra, care se da iar la rece.
Apoi se asaza crema de dovleac peste primul blat si deasupra celelalt blat. Marginile si suprafata finala a blatului se ung cu crema de ciocolata cu alune si apoi se lipesc fulgii de cacao. Lasam la rece macar 2-3 ore, dupa care se poate taia pentru pofticiosi.
Din cateva eugenii si bucatele de ciocolata am facut niste gogoloaie pe care le-am dat 10 minute la congelator. Cand se intaresc, se scot si se ung cu crema de ciocolata cu alune peste tot. Se orneaza cu ochisori din afine sau struguri negri, urechi din fulgi de cereale cu cacao si se pun codita, nasul si piciorusele din jeleuri colorate (eu am gasit o rama colorata pe care am taiat-o in mai multe bucatele).
Din felia de tort taiata am decupat gaurele cu unealta de scos cotorul merelor si am asezat soricelul alaturi .

MARTIENI

Ingrediente:
2 cani faina
1/2 cana zahar
1/2 plic praf de copt
1 ou
1 cana lapte
1 lingura unt
1/4 cana miere
1 plic frisca
1 lingura cacao
colorant alimentar
bombonele pentru decor
Mod de preparare:
Se amesteca faina, zaharul si praful de copt intr-un vas mai mare.
Separat se bate oul, dupa care se adauga laptele, untul si mierea si se incorporeaza amestecul cu faina.
Compozitia se coace in forme pentru briose.
Eu am folosit minunatele forme pentru briose din silicon , care sunt senzationale.
Briosele se dau la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 de minute.
Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe pachet. Trei sferturi din frisca se amesteca cu colorant alimentar, iar restul se amesteca cu cacao, astfel incat sa avem doua culori pentru decor. Culorile se pot alege dupa preferinte.
Dupa ce briosele s-au racit, se orneaza cu o lingura de frisca albastra.
Cateva briose se decupeaza pentru a obtine un turnulet (ca in imagine), care se imbraca si el in frisca colorata.
Se decoreaza dupa preferinta cu diverse mutrite haioase.

Raluca a scris:
Tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

Pentru blat:
- 250 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 140 g zahar ( eu am pus cam 120 g )
- un ou
- 140 g unt
- putina sare

Pentru crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 400 ml sampanie sau vin alb
- 400 ml lapte
- zahar dupa gust
Mod de preparare


Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min.
1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara;
Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperature, le-am amestecat, si am avut 800 ml lichid, la doua plicuri de budinca.

O tava de tarta, de 26 , se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile. Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt.
Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aproximativ 45 min.

http://www.culinar.ro

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Torturi   Mar Feb 15, 2011 1:03 am

Tarta cu fructe exotice

Timp de preparare:
45 min

Ingrediente:
4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri faina, esenta de rom, 1 plic zahar vaniliat, coaja rasa de lamaie, 1 budinca vanilie, 2 portocale, 2 kiwi, 1 banana, 1 plic gelatina incolora pentru ornat torturi

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, faina si 2-3 linguri apa. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diam. 25-30 cm) unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 35 de min. Intre timp sa prepara budinca conform instructiunilor de pe plic cu specificatia ca se pun 400 ml lapte in loc de 500 pentru a iesi mai tare. Se lasa sa se raceasca. Se scoate tarta se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cu compot sau cu un sirop preparat astfel: se fierb 2 linguri de apa cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita esenta de rom. Se umple tarta cu budinca, se decoreaza cu fructe si apoi se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Torturi   Mar Feb 15, 2011 1:09 am

Tort cu fructe


Scriu reteta, ca nu am poze din timpul prepararii, dar nu-i mare lucru, sigur va prindeti repede despre ce-i vorba.
Avem nevoie in primul rand de un blat de pandispan de vanilie. Data trecuta (la tortul diplomat) va spuneam ca puteti sa cumparati unul sau sa inlocuiti cu piscoturi. WRONG! Nu se compara ever cu un blat facut in casa, ca la carte. Deci pentru blatul asta eu am folosit asa(dupa sfaturile Laurei A.):
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 210 gr faina
- FARA praf de copt
Separam albusele de galbenuse. Batem albusele cateva minute cu un praf de sare, pana sunt spuma. Adaugam zaharul si galbenusele si mai batem inca 15 minute. Da, da ati citit bine. Inca 15 minute incontinuu. Apoi adaugam faina putin cate putin si o incorporam cu o lingura (de lemn), cu miscari de jos in sus. Tapetam o forma de tort cu diametrul de 26 de cm cu hartie de copt(sau cu unt si faina) si turnam in ea compozitia. Lovim tava de masa de cateva ori, sa mai iasa aerul din blat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam aprox 25 de min. Facem testul scobitorii sa vedem daca e gata(eu am facut testul batului de bambus pentru frigarui, atat de mult a crescut Very Happy ).



Pentru crema:
- 3 oua intregi
- 180 gr zahar
- 350 ml frisca + inca vreo 400 ml pentru ornat
- esenta de portocala
- portocale confiate
- fructe dupa preferinte- eu am pus asa : o conserva de mandarine, una de coktail de fructe exotice, visine si kiwi.
- 1 plic gelatina
Batem ouale si le amestecam cu zaharul. Le punem pe bain-marie pana se ingroasa putin. Adaugam esenta de portocale (dupa gust). Hidratam gelatina cu 50 ml de apa. Asteptam cateva minute pana se umfla si o adaugam in crema de oua. Lasam la racit putin. Batem frisca. Luam 3 linguri din frisca batuta si o incorporam in crema de oua. Apoi crema de oua si portocalele confiate le turnam in bolul cu frisca batuta si amestecam (cu miscari de jos in sus).
Taiem blatul in 3. Luam primul blat, il insiropam cu siropul de la compotul de fructe si asezam fructele taiate marunt peste el. Turnam jumatate din crema peste fructe, asezam si cel de-al doilea blat si procedam la fel. Acoperim cu cel de-al treilea.
Decoram dupa preferinte.
http://noi2inbucatarie.blogspot.com de aici fac eu de toate

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Torturi   Dum Feb 27, 2011 11:03 pm

Tort Diplomat













Ingrediente:

Blat:
-6 oua
-160 g zahar tos
-150 g faina
-1/2 lingurita de praf de copt
-2 linguri de ulei
-1 lingura zeama de lamiie
-1 lingurita coaja de lamiie
-1/2 lingurita vanilie pudra

Crema:
-cca 850 g frisca lichida
-5-6 lingurite de zahar pudra(sau dupa gust)
-1 conserva de compot de ananas
-1 conserva de compot de piersici
-3 bucati de kiwi
-14 g gelatina+cca175 ml suc de fructe(din compot) sau apa

Decor:
-cca 150 ml frisca lichida
-2-3 g gelatina+cca 40 ml suc de fructe(sau apa)
-1 lingurita de zahar pudra
-citeva felii de kiwi,de piersici,de ananas;fructele se iau din cantitatea de fructe,pt.crema


Mod de preparare:

Pt.cantitatile scrise,folosesc o forma rotunda,cu diametrul de 25 cm.
Blatul se face asa:albusurile celor 6 oua,se bat f.bine;se
pune,apoi,zaharul si zeama de lamiie;se bate totul,in
continuare,f.bine,pina ce zaharul e topit ;pe urma,se adauga
galbenusurile(6),uleiul si aromele;se bate totul,dar nu mult,numai
cit,compozitia sa fie omogena.Apoi se adauga faina cernuta de 2 ori(cu
praful de copt);se amesteca cu o lingura de lemn,usor,pina ce compozitia
e omogena.
Compozitia,se pune intr-o forma de tort((nu neaparat,cu fund
detasabil),cu hirtie de copt,la baza.Se pune in cuptorul,preincalzit,la
foc mediu,cca 30 minute;cind e gata,se lasa in forma cca 15
minute,apoi,se intoarce,se inlatura hirtia de copt.Apoi,blatul se lasa
sa se raceasca(cca 2 ore).Cind e rece,se taie in 2,pe orizontala.
Fructele din compot,se strecoara,se taie in bucati de cca 1/1 cm.Nu
uitati,inainte sa le taiati bucati,lasati,putin(netaiat)pt.decor.Kiwi se
taie,tot bucati(nu uitati sa lasati pt.decor).
Fructele taiate,se pun in strecuratoare,ca tot surplusul de suc,sa
curga.Sucul de la compoturi,se amesteca si se pune si sucul lasat de
fructele din strecuratoare.Sucul se foloseste pt.a face gelatina si pt.a
insiropa blatul.
Asamblare:forma,in care am copt blatul,se spala,apoi se pune o bucata
mare de nylon alimentar,celofan…(nu folie).In forma,peste nylon,se pun
niste fructe(care le-am lua din fructele pt.crema);se pun,dupa plac;se
face un model.
Peste fructe,se pune putina frisca(doar,cit sa acoperim
fructele),inainte de a pune fructele taiate;peste stratul de frisca,se
pune
1/2 de blat(partea superioara a blatului);se insiropeaza,bine,cu suc de la compoturi.Pe urma se pune frisca.
Frisca o pregatim asa:gelatina(14 g) se amesteca cu cca 175 ml suc de la
compot,apoi se pune pe foc,sa se dizolve bine gelatina;nu trebuie sa
fiarba;daca fierbe,gelatina isi pierde proprietatile;dupa aceea se lasa
sa se raceasca,putin(sa poti pune,degetul,inauntru),mestecind din cind
in cind.Daca se raceste,prea mult,se incheaga,n-o mai putem folosi.
In timp ce gelatina se raceste,incepem sa batem frisca lichida.Cind
frisca,incepe sa se intareasca,punem gelatina(racita),in fir subtire(ca
uleiul pt.maioneza),apoi indulcim(batind,in continuare),dupa gust.Frisca
e gata,cind,daca facem o dunga,cu un cutit,aceasta(dunga)ramine;deci
frisca trebuie sa fie tare.
Din aceasta frisca, se pun,citeva linguri,peste fructele din forma(vezi
poza);apoi,restul de frisca se amesteca cu fructele taiate.
Frisca aceasta cu fructe,o punem peste prima jumatate de blat(insiropat),din forma.
Peste frisca+fructe,se pune a 2-a jumatate de blat(baza blatului);o
insiropam (bine) cu suc de compot,apoi,nylonul,mare,din forma,se aduce
deasupra;trebuie inchis f.bine;se lasa asa,peste noapte,in frigider.
A 2-a zi,se deschide nylonul,si se rastoarna,pe platoul de servit;fructele puse pe fundul formei,vor fi deasupra.
Frisca pt.decor,o preparam(ca frisca pusa inauntrul tortului),din cantitatile scrise.
Decoram tortul,dupa plac,se lasa la frigider,inca,cel putin 3-4 ore.
Sper ca am fost explicita si n-am uitat nimic;daca aveti,vreo nedumerire,intrebati-ma!
E un tort f.bun,racoros,usor.
Pt.acest tort(si in general pentru tort Diplomat),se pot folosi fructe
proaspete sau din compot;nu se folosesc fructe tari(mere,gutui…)
La timpul de pregatire,nu pun timpul,in care tortul,se raceste.
























http://www.gustos.ro/retete-culinare/tort-diplomat-34.html





______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Torturi   Mar Mar 01, 2011 5:16 am

super ralu rosit
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
rahela
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
avatar

Varsta : 34

MesajSubiect: Re: Torturi   Mar Mar 01, 2011 6:27 am

ooo,ce bine arata
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
cry2000
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Torturi   Mar Mar 01, 2011 6:31 am

Ralu, la cat de migalos se prepara arata super si cred ca si gustul e pe masura.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Torturi   

Sus In jos
 
Torturi
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: DULCIURI-
Mergi direct la: