MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Tort florares

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 41
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Tort florares    Joi Feb 10, 2011 5:35 am

florares a scris:
Tort de ciocolata, vanilie si fructe


Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
1 borcan 400 g gem (caise, visine, pere, gutui, etc)
350-400 g faina
1 plic zahar vanilat
1 plic si jumatate praf de copt
2-3 lingurite otet sau zeama de lamaie
1/2 cana de ulei

Pentru crema de ciocolata:
400 g ciocolata amaruie menaj
4 oua
1/2 lingurita unt

Pentru crema de vanilie:
1 plic praf de cremsnit (crema de vanilie instant)
700 ml lapte rece

Fructe:
3 kiwi
cateva felii de protocale
stafide brune

Pentru decor:
1 plic glazura de ciocolata decor
bombonele colorate
granule si bomboane de ciocolata
perlute marunte pentru decor

Mod de preparare:
Am facut un tort cum n-am mai facut niciodata pana acum, de ziua mamei mele. Am facut blatul cu gem. A disparut imediat de pe masa.
Puneti gemul intr-un castron (eu am folosit gem de bobite de soc), 3 galbenusuri, uleiul si zaharul vanilat, amestecati cu un tel, adaugati praful de copt stins cu otet si omogenizati. Adaugati faina putin cate putin amestecand cu telul.
Separat bateti bine toate cele 7 albusuri (si cele pentru crema de ciocolata). Puneti in compozitia de blat un pic mai putin de jumatate din albusurile batute si amestecati usor. Ungeti o forma de blat de tort cu putin unt, tapetati-o cu faina si turnati compozitia. Dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-50 minute, depinde de cuptor. Cand este gata se incearca cu un pai, sa nu se prinda aluatul de el.
Intre timp, puneti ciocolata la topit in bain marie acoperita cu capac. Cand se topeste, adaugati untul, omogenizati, luati de pe foc, adaugati cele 4 galbenusuri unul cate unul, amestecand cu telul si spum de albusuri ramasa. Omogenizati si dati la rece, pana se coace blatul.
Cu aceasta crema se va imbraca tortul. Puteti sa o folositi si la umplut tortul, daca doriti, iar daca il umpleti cu crema de vanilie, crema de ciocolata ramasa o puteti pune in cupe si o serviti cu frisca deasupra. Ati obtinut un alt desert delicios.
Pana sta la rece crema de ciocolata, preparati crema de vanilie. Puneti intr-un castronel praful de cremsnit, adaugati putin cate putin laptele rece, amestecand energic cu telul sau cu mixerul. In 3 minute este gata intarita. Pastrati 3-4 linguri de crema de vanilie pentru decor.
Scoateti blatul din cuptor, dezlipiti cu un cutitas pe margine, apoi deschideti forma si scoateti-l. Desprindeti de pe fundul formei si puneti-l pe un platou.
Cu un cutit lung taiati blatul in doua sau trei felii. Lasati prima felie pe platou, insiropati (cu compot, Neutral, ness, sirop de zahar ars), intindeti un strat de 10-12 mm de crema de vanilie, apoi asezati deasupra felii de kiwi, portocale, stafide. Asezati deasupra o felie de blat si repetati. Acoperiti cu ultima parte a blatului si imbracati tortul in crema de ciocolata. Dati tortul la rece pana preparati glazura, conform indicatiilor de pe pachet.
Am amestecat praful de glazura cu 4 linguri de apa rece si am intins-o uniform peste tort. Am inceput sa-l ornez cu granulele de ciocolata, bombonele, perlute, o felie de portocala, apoi am desenat niste linii serpuite cu crema de vanilie cu o seringa de unica folosinta. Totul depinde de imaginatia dumneavoastra. Eu am facut o inimioara, pentru ca era intre Valentine's Day si dragobete.
Va spun inca o data, cu riscul de a ma repeta, ca a fost o nebunie. Nu a mai ramas nicio felie. La inceput nu m-au lasat sa-l tai, pentru ca le placea prea mult, apoi l-au terminat in cateva minute. Plus un munte de frisca.

flori_cristea a scris:
tortul asta il facea soacra-mea..Doamne si era o buunatate



TORT DE MERE CU CREMA DE ZAHAR ARS

Se arde 1 cana zahar, se intinde pe oala (una mai larga, in care veti face tortul); se adauga merele taiate felii (fara coaja si fara samburi). Se da la cuptor 20 min.

Intre timp, se bat 4 albusuri spuma cu putina sare, cu 6 linguri zahar, 4 galbenusuri si 1/2 l lapte. Totul se pune peste compozitia de dinainte (peste mere). Se da la cuptor pt 15 min.
4 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, se bat cu 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se pune peste crema din cuptor, si se lasa 15-20 min (la cuptor).

Dupa ce se scoate se lasa sa se raceasca putin, apoi se intoarce oala invers si se tine asa timp de o ora. Se scoate oala de pe tort si se orneaza tortul cu frisca si ciocolata rasa.

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
 
Tort florares
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: DULCIURI-
Mergi direct la: