MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Retete pe baza de carne

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Retete pe baza de carne   Sam Oct 09, 2010 3:04 am

Mancare de bame cu carne de pui

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g bame
350-400 g carne de pui
2 cepe nu prea mari
250-300 g rosii
1 legatura marar + patrunjel
4 linguri ulei de masline
2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci)
2 linguri de ketchup
2-3 lingurite faina alba
sare, piper, maghiran, rozmarin, cimbru, paprika, 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)

Mod de preparare:
Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo se vindeau in piata 5 lei suta. Nu suta de grame, suta de bucati. Sau se mai vand insirate pe ata, la metru, proaspete sau uscate. M-am bucurat cand le-am vazut in oferta la Kaufland. Imediat m-am dus si am cumparat. Au iesit nemaipomenite. Le-am preparat cu carne de pui.
Curatati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi.
Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele intregi si caliti in continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adaugati apoi carnea de pui taiata bucati nu prea mari, baza pentru mancaruri, rosiile curatate de pielita si taiate bucati (daca nu aveti rosii puteti folosi 300 ml suc de rosii), ketchup si apa cat sa acopere bamele.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceti faina in putina apa si adaugati totul peste mancare. Condimentati dupa gust. Mie imi place sa pun un praf de zahar si 2 lingurite de otet. Lasati sa mai dea 2-3 clocote, adaugati verdeata tocata si este gata.
Se serveste calda, dar este buna si rece. Se poate servi si cu garnitura de orez, daca doriti. Pofta buna.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
florares
prietena la distanta

avatar

Varsta : 42

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Sam Oct 09, 2010 10:18 pm

Muschiulet de porc cu citrice
Ingrediente: 1 kg de muschi de porc, 300 gr mazare, 100 gr sunca feliata, 100 ml vin alb sec, 50 gr unt, 30 gr ghimbir proaspat, 3 lamai, 3 portocale, 1 ceapa, ½ legatura de patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se spala muschiul de porc, se pune intr-un vas, impreuna cu sosul format din 2 lamai stoarse, 3 portocale, 4 linguri de ulei de masline amestecat cu ceapa tocata si ghimbirul dat pe razatoare. Se pune o folie peste vas si se lasa carnea in acest sos la rece timp de aproximativ 5 ore. Apoi se scoate, se inveleste in feliile de sunca, se adauga condimente si se face o rulada pe care o legati cu putina ata sau sfoara. Se asaza rulada intr-o tava unsa cu unt, se mai adauga inca 30 gr de unt, sosul de marinata combinat cu vinul alb si se da la cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mai mare timp de 10 minute, apoi se potoleste putin flacara si se stropeste carnea, dupa care se da din nou la cuptor. Spre sfarsit se adauga restul citricelor, verdeata si mazarea. Dupa 20 de minute se scoate, se taie ata si se serveste rulada taiata felii alaturi de mazare si eventual cartofi nature cu patrunjel presarat deasupra.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Sam Oct 09, 2010 10:38 pm

Ardei umpluti si sos

Ingrediente:
6 ardei grasi mari
3 cepe
un morcov
2 linguri pasta de tomate
50 g orez
400 g carne de vita
marar si patrunjel verde
200 ml ulei
3 rosii
1 lingura faina
4 linguri smantana

Mod de preparare:
Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot, apoi orezul si pasta de tomate.Las pe flacara pentru 5-10 minute. Dupa ce se raceste compozitia, condimentez, adaug carnea si verdeata tocata marunt.
Umplu ardeii.
Tai rosiile in jumatate, le scot miezul pe care il pastrez pentru sos, iar cu jumatatile de rosii acopar ardeii. Asez ardeii in vas, adaug apa, foi de dafin, crengute de cimbru, dau pe flacara la foc mic.

Pregatesc sosul: Rosiile le dau pe sita, dau un clocot, adaug zeama in care au fiert ardeii, dizolv o lingura de faina, las sa fiarba pana se omogenizeaza, adaug smantana, las sa clocoteaca pana se leaga sosul, presar cu verdeata. Servesc peste ardei.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 40
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Dum Oct 17, 2010 4:14 am


vitel cu sos si piper alb

Tare mult îmi place sosul ăsta de piper verde. L-am întâlnit în multe locuri, dar aseară l-am făcut pentru prima dată, folosind rețeta lui Costăchel, de aici (cu o foarte mică modificare). Combinația dintre antricotul de vițel bine marinat și sosul ăsta e aproape de perfecțiune :)
Ingrediente (pentru 2 porții)
400 gr antricot de vițel (dacă nu găsiți, puteți folosi și vrăbioare de vițel)
100 ml sos de soia
100 ml ulei extravirgin de măsline
1 lingură sos Worcestershire
1 jumătate de linguriță de Tabasco (sau sos chilli)
1 lingură de măghiran
1 lingură de chimen măcinat
1 jumătate de linguriță de miere
zeama de la o jumătate de lămâie
3 căței de usturoi
200 ml smântână dulce
100 g unt
50 ml coniac
2 linguri de piper verde boabe
Rețetă
Mai întâi, am masat cu degetele antricoatele de vițel

Apoi, am amestecat bine sosul de soia, uleiul de măsline, sosul Worchestershire, tabasco, măghiranul, chimenul măcinat, mierea, usturoiul zdrobit și zeama de lămâie într-o marinadă. Am turnat-o peste antricoatele de vițel.

Am amestecat bine, am acoperit vasul cu folie alimentară și l-am ținut 2 ore la frigider.

Când a venit vremea, am pus bucățile de carne pe grătar.

Când și-au schimbat culoarea până la jumătate, adică după vreo 3-4 minute, le-am întors. S-au înnegrit de la sosul de soia.

Între timp, am făcut sosul lui Costăchel. Într-o tigaie am topit untul, la foc foarte mic.

Am pus apoi cele două linguri de piper verde.

După care am turnat coniacul. L-am lăsat un pic să se încălzească, după care l-am aprins (am dat focul mai tare, s-a aprins singur). Se văd flăcările, da ? :)

Când s-au stins, am adăugat smântâna dulce. Am amestecat bine, apoi am lăsat sosul să fiarbă, la foc mediu, până s-a îngroșat.

Și gata! Am pus carnea în farfurie, peste ea am turnat sosul de piper verde. Foarte, foarte bun - și foarte ușor de făcut.

Poftă bună

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Dum Oct 17, 2010 5:31 am

imi place raluuuuuuuuuu pupic
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 40
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Mier Dec 29, 2010 8:01 am


http://gourmandine.ro/retete-aperitive/oua-umplute/
Ingrediente:



12 oua

Pentru umplutura:
350g mazare
250g sunca York
200g Cascaval Dalia
Sare si piper, dupa gust

Pentru maioneza:
1 lingurita mustar
1 galbenus ou crud
Un praf de sare
2 linguri smantana
Ulei

Mod de preparare:
Taiem in cubulete marunte sunca.



Dam cascavalul pe razatoarea mica sau mare, dupa preferinte.



Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.



Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam repede intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.





Peste maioneza obtinuta punem 2 linguri de smantana si amestecam pana se incorporeaza complet.



Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.



Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung, scoatem galbenusurile, le mai scobim putin n interior cu un cutitas – daca este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aibe stabilitate.



Galbenusurile pe care le scoatem din ou precum si albusul scobit si partile ce pica de la indreptare, le punem intr-un castron si le pisam foarte marunt cu furculita.



Peste aceste galbenusuri si albusuri pisate, adaugam cubuletele de sunca, mazarea scursa in prealabil si cascavalul ras si amestecam totul pana la omogenizare, usor fara a sparge bobitele de mazare.



Adaugam peste compozitia rezultata maioneza preparata in prealabil si amestecam – intr-un singur sens pentru a nu se taia – pana se incorporeaza complet.



Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam din nou si gata, aceasta este umplutura pentru oua.





Luam fiecare jumatate de ou in parte si o umplem cu cate o lingura cu varf din umplutura. Asezam ouale pe un platou frumos ornat – un efect frumos, pentru o masa festiva, ar fi sa folositi un pat de salata verde creata – deasupra oualor umplute presaram cascaval ras.









______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
ramona81
Prietena de Elita

avatar

Varsta : 35

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Sam Mar 12, 2011 8:57 am

Ingrediente:

1. 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi, ce-ti place)
2. 330 gr telemea de vaca
3. 160 gr branza de vaci
4. 80-100 gr ardei gras
5. jumatate de ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde
6. 5 oua
7. 80 gr de smantana
8. o lingura de marar tocat
9. pesmet si unt pentru a tapeta forma
sare, piper
Parizerul, ardeiul si telemeaua se taie cubulete, ceapa se toaca. Se pun toate intr-un bol. Adaugi ouale batute, branza de vaci amestecata cu smantana, condimente si amesteci totul usor, cat sa nu se sfarame dar totusi sa se omogenizeze amestecul. Forma de chec o ungi si o tapetezi cu pesmet. Cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Se umple forma si se pune la cuptor, aprox 45 de min, pana prinde o culoare faina deasupra si e bine inchegata compozitia. Se serveste rece, dupa ce a stat un timp la frigider. Pofta buna.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Sam Mar 12, 2011 7:12 pm

merci super reteta
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nicoletadina
Super Prietena Vip

avatar

Varsta : 46
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Mar Mai 17, 2011 5:37 am

http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancare-de-bame-cu-carne-de-pui.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/ardei-umpluti-si-sos.html


sursa mea de inspiratie.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ralu
Administrator
Administrator
avatar

Varsta : 40
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   Dum Sept 02, 2012 6:51 am

carmen a scris:


Ingrediente:

200 g de carne tocata de vita
1 ceapa de dimensiune medie
1 legatura de marar tocat
1 lingura de ulei de floarea soarelui
2 oua
3 felii de franzela curatate de coaja
200 ml de smantana cu 15% grasime
100 g de faina
150 ml de lapte
4 cartofi albi curatati si taiati felii de 2 cm grosime
40 g de unt
1 lingurita de sare





Mod de preparare:

Puneti cartofii la fiert intr-o oala cu atata apa cat sa-i acopere cu 2 cm, apoi adaugati ½ lingurita de sare si fierbeti-i fara a-i clocoti, timp de 30-35 de minute. Dupa ce cartofii sunt bine patrunsi, scurgeti-I de lichid si apoi preparati pireul cu ajutorul unei prese special, adaugand untul si putina sare daca mai este nevoie.

In timp ce cartofii fierb incingeti cuptorul la temperature de 200°C si puneti carnea intr-un bol larg. Inmuiati paina decojita in lapte, apoi stoarceti-o si adaugati-o carnii tocate impreuna cu ceapa rasa pe razatoarea cu ochiuri mici si sare dupa gust.

Dupa ce ati amestecat bine mixture de carne, modelati chiftelute rotunde si apoi tavaliti-le prin faina si asezati-le intr-o tava stropita cu ulei. Stropiti si chiftelutele cu putin ulei apoi introduceti tava in cuptor si coaceti-le timp de 15-16 minute.

In timp ce chiftelutele se coc in cuptor, amestecati smantana cu mararul tocat si un pic de sare, iar dup ace ati scos chiftelutele din cuptor, turnati sosul de smantana peste acestea si lasati sa mai stea 3-4 minute in cuptorul cald.

Serviti chiftelutele cu piure de cartofi si salata verde.

Pofta buna! :)

______________
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Retete pe baza de carne   

Sus In jos
 
Retete pe baza de carne
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI-
Mergi direct la: